Baby’s en Kinderen

Baby’s en kinderen kunnen spelenderwijs efficiënt behandeld worden. Via de ouder(s) komt de osteopaat te weten hoe de bevalling verlopen is en wat het kindje nu voor klachten heeft. Van belang zijn bijvoorbeeld gegevens als het gebruik van een vacuümpomp bij de bevalling, overmatig huilen, darmkrampjes of overgeven (reflux) en een voorkeurshouding met eventueel een afplatting van het hoofd (plagiocephalie)
Bewegingsverliezen in gewrichten, schedel, organen kunnen bij kinderen o.a. motorische achterstand, leerstoornissen, concentratiestoornissen, onrust, druk gedrag, oorontstekingen, buikpijnen en slecht slapen veroorzaken.
Om uw kindje te laten wennen aan de omgeving is het wenselijk om op tijd te komen. Neem een favoriet speeltje mee zodat uw kindje gerustgesteld kan worden. Voor een jonge zuigeling is de beste tijd voor een onderzoek en behandeling het moment waarop het kind juist geslapen en nog geen honger heeft.
Kinderen tot 12 jaar worden het best begeleid door de ouder(s) of grootouder(s). Oudere kinderen mogen eventueel ook zonder begeleiding naar de osteopaat.